Sähköinen lukitus

Sähköisillä lukitusratkaisuilla haetaan lähes rajattomia laajennusmahdollisuuksia, joustoa ja nopeaa reagointia muuttuneisiin kulkuoikeustarpeisiin

Sähköiset lukitusjärjestelmät samoin kuin mekatroniset hybridijärjestelmät ovat oikein käytettynä käytännössä koko ajan päivitetyssä tilassa.

Sähköinen lukitus nostaa mekaanisen lukituksen turvatasoa ja on riippumaton avainten mekaanisesta suojauksesta (patenteista). Turvatasoa nostaa kulkuoikeuksien nopea poistaminen ja lisääminen sekä aikarajatut kulkuoikeudet ja mahdollisuus kulun seurantaan. Mekaanista lukitusta korkeampi alkuinvestointi korvautuu elinkaaren aikana edullisempien muutostöiden kautta tulevana säästönä.


Kaban elektromekaaniset tuotteet perustuvat Legic® RFID -älykorttitekniikkaan. Tekniikka perustuu elektroniikkasiruun, joka tukee kosketuksetonta tiedonsiirtoa. Teknologia tarjoaa useita etuja:

  • Hyvin korkeatasoinen turvallisuus kryptattujen signaalien ansiosta.
  • Älykäs tunnistusmenetelmä tekee suurten, hierarkisten ja ryhmiteltyjen tietoyksikkömäärien käsittelyn helpoksi.
  • Tekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä tiedonkantajissa, kuten avaimet, sirukortit, muovikortit jne.
Kaban mekaaniset järjestelmät laajentuvat saumattomasti sähköisiksi lukitusjärjestelmiksi. Kaban ideologiassa voidaan mekaaninen lukitus laajentaa poikkeuksellisen helposti sähköiseksi turvajärjestelmäksi.

Kaba ja Gege elolegic -sylinterit yhdistävät mekaanisen turvallisuuden elektroniikan joustavuuteen.

Mekaaniseen Kaba ExperT  tai Gege avaimeen voidaan helposti lisätä sähköisen lukituksen Kaba elolegic ominaisuudet. Elolegic järjestelmän äly ja ohjaus on oviympäristössä, joten kalliita johdotuksia ei tarvita.

Muutokset Elolegic järjestelmässä, kuten kadonneiden avainten poistaminen tapahtuu yksinkertaisesti ohjelmoimalla avainpesät uudestaan, nopeaa ja turvallista.

Ohjelmointiyksikön tai ohjelmointiavaimen avulla voidaan avaimet yksilöllisesti jakaa eri sylintereille - jokainen avain on erilainen. Elolegic ratkaisu voidaan varustaa myös aikaohjauksella sekä tapahtumaloki raportoinnilla.Kaba C-lever
 ratkaisu sisältyy Kaban evolo -perheeseen, ja perustuu samaan, Mifare RFID kosketuksesta vapaaseen tiedonsiirtoon.

C-lever ratkaisu tarjoaa sähköisen lukituksen joustavuuden ja ajantasaisuuden yhdistettynä nopeaan ja helppoon kulkuun. C-lever on älykäs ovenpainike, joka saa toimintakäskyt elolegic järjestelmältä.

Optimaalinen ratkaisu lukituskohteissa, joissa on paljon käyttäjiä sekä liikennettä ja halutaan nopea mutta kontrolloitu kulku. Esimerkkeinä toimistot, myymälät ja julkiset tilat.

Kaba TouchGo on vallankumouksellinen uutuus sähköisessä lukituksessa. Tilanne jossa meillä on kädet täynnä tavaraa ja joudumme etsimään avaimia tai kulkukorttia on monelle tuttu. Tai sitten vaan haluamme kulkea usein käyttämästämme ovesta nopeasti ja joustavasti. Kaba TouchGo ratkaisu päästää kulkuoikeuden omaavat henkilöt ovesta ilman kulkuoikeuden erillistä esittämistä. Riittää, että kulkuoikeuteen oikeuttava kortti tai muu tunniste on hallussasi - esimerkiksi housujen tai takin taskussa.  

Koskettaessasi oven painiketta TouchGo järjestelmä tunnistaa kulkuoikeuden Kaban kehittämän RCID (Resistive Capacitive IDentification) avulla. Tekniikka käyttää hyväkseen ihmisen luontaista sähköstaattista ominaisuutta. Siirtyvä signaali on erittäin heikko ja täysin vaaraton. Kun irrotat otteesi kahvasta palautuu lukko jälleen lukittuun tilaan. Biometrisistä tunnistamisesta poiketen voidaan kulkuoikeus antaa helposti myös väliaikaisesti.

TouchGo on kevyimmillään yhden oven standalone- sovellus tai sitten integroitavissa saumattomasti Kaba muihin RFID ratkaisuihin. Yhden oven ratkaisu voi olla esimerkiksi myymälän varaston ovi, jota käytetään jatkuvasti ja usein tavaraa kantaen. Kulku pitää olla helppoa mutta kuitenkin kontrolloitua.